Whiskyresa till Islay

För oss svenskar är Islay nog mest känd för sin karaktäristiska whisky från destillerier som Bowmore, Laphroaig eller Ardbeg, men ön bjuder på mycket mer än så...

På Skottlands västkust finner du den fantastiska ön Islay. Ön är ett paradis för den som söker en underbar naturupplevelse och ett lugn i tillvaron. Människorna på Islay är väldigt välkomnande och stämningen på ön är mycket speciell. Man längtar alltid tillbaka.

För den whiskyintresserade finns det idag nio stycken producerande destillerier att besöka. Varje destilleri har sin målande histora som ger en förklaring till deras whiskys karaktärsdrag. Följ med på vår whiskyresa till minst 5 av dessa (i år besöker vi Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig, Bowmore och Bruichladdich) för att provsmaka och samtidigt uppleva whiskyns väg från råvara till gyllene dryck.

Läs mer om islay och dess whisky här.

I denna whiskyresa ingår:

  • Svensktalande guide/reseledare under hela resan
  • Samtliga transporter i Skottland
  • Logi 2 nätter på Islay samt 1 natt på fastlandet
  • Frukost
  • Besök på 5 st destillerier inkl. provning
  • Guidad tur på ett av de 5 destillerierna
  • Mängder med intressanta platser på ön

 

Observera att det kan förekomma problem med färjetrafiken under resan. Ett tips är därför att köpa en ombokningsbar flygbiljett för hemresan.

 

Priserna avser del i dubbel- alt twinrum. Om du reser ensam tillkommer ett enkelrumstillägg på 2500 kr för tredagarsresor och 3500 kr för fyradagarsresor.
Datum Resekod Pris per person Status  
2024-08-11 tom 2024-08-14 WR3I-240811 12600 kr Platser kvar Boka här
2024-09-01 tom 2024-09-04 WR3I-240901 12400 kr Platser kvar Boka här
2024-10-13 tom 2024-10-16 WR3I-241013 12200 kr Platser kvar Boka här

Vi hämtar upp samtliga passagerare där de befinner sig i området kring Edinburgh på resans första dag (för mer information läs våra frågor & svar).

Observera att transport till Skottland ej ingår i priset. På vår sida för flyg till Edinburgh har vi lagt in länkar till webbplatser där du kan boka flyg.

Varför inte addera några dagar i Edinburgh på egen hand?

Nästan alla våra resor startar och slutar i den vackra staden Edinburgh och vi rekommenderar varmt att du bokar minst en extra natt för att kunna uppleva staden. Vi hjälper gärna till med bokning av hotell och aktiviteter. I Edinburgh finns det många bra hotell men på vår sida för hotell i Edinburgh ser du de som vi brukar rekommendera för våra resenärer.

Se våra tips på hotell i Edinburgh