Whiskyprovning på Islay och Jura

För oss svenskar är dessa öar nog mest kända för sin karaktäristiska whisky. Smaken av torv är gemensam för dessa whiskysorter, men därutöver skiljer de sig åt. Denna resa är för dig som vill besöka olika destillerier, men samtidigt hinna uppleva öarnas skönhet.

På Skottlands västkust finner du de fantastiska öarna Islay och Jura. Öarna är ett paradis för den som söker en underbar naturupplevelse och här erbjuds fågelskådning, dykturer, havssafari mm.

För den whiskyintresserade finns det idag tio stycken producerande destillerier att besöka (nio på Islay och ett på Jura). Varje destilleri har sin målande historia som ger en förklaring till deras whiskys karaktärsdrag. Följ med oss och provsmaka och upplev samtidigt whiskyns väg från råvara till gyllene dryck.

I år besöker vi följande destillerier: Ardbeg, Laphroaig, Lagavulin, Bowmore, Jura och Bruichladdich. Besöken varieras mellan de olika destillerierna. På något går ni en guidad tur för att följa hela produktionsprocessen och på andra endast tittar vi på det som är unikt för just dessa destillerierna. Någon form av provning ingår på samtliga.I resan ingår:

  • Svensktalande guide/reseledare under hela resan
  • Samtliga transporter i Skottland
  • Logi 3 nätter på Islay
  • Logi 1 natt på fastlandet
  • Skotsk frukost
  • Besök på 6 st destillerier inkl. provning
 
Observera att det kan förekomma problem med färjetrafiken under resan. Ett tips är därför att köpa en ombokningsbar flygbiljett för hemresan.

 

Priserna avser del i dubbel- alt twinrum. Om du reser ensam tillkommer ett enkelrumstillägg på 2500 kr för tredagarsresor och 3500 kr för fyradagarsresor.
Datum Resekod Pris per person Status  
2024-08-15 tom 2024-08-19 WR4J-240815 13600 kr Platser kvar Boka här
2024-10-17 tom 2024-10-21 WR4J-241017 13200 kr Platser kvar Boka här

Vi hämtar upp samtliga passagerare där de befinner sig i området kring Edinburgh på resans första dag (för mer information läs våra frågor & svar).

Observera att transport till Skottland ej ingår i priset. På vår sida för flyg till Edinburgh har vi lagt in länkar till webbplatser där du kan boka flyg.

Varför inte addera några dagar i Edinburgh på egen hand?

Nästan alla våra resor startar och slutar i den vackra staden Edinburgh och vi rekommenderar varmt att du bokar minst en extra natt för att kunna uppleva staden. Vi hjälper gärna till med bokning av hotell och aktiviteter. I Edinburgh finns det många bra hotell men på vår sida för hotell i Edinburgh ser du de som vi brukar rekommendera för våra resenärer.

Se våra tips på hotell i Edinburgh