Whiskyprovning på Islay och Jura

För oss svenskar är dessa öar nog mest kända för sin karaktäristiska whisky. Smaken av torv är gemensam för dessa whiskysorter, men därutöver skiljer de sig åt. Denna resa är för dig som vill besöka olika destillerier, men samtidigt hinna uppleva öarnas skönhet.

På Skottlands västkust finner du de fantastiska öarna Islay och Jura. Öarna är ett paradis för den som söker en underbar naturupplevelse och här erbjuds fågelskådning, dykturer, havssafari mm.

För den whiskyintresserade finns det idag tio stycken producerande destillerier att besöka (nio på Islay och ett på Jura). Varje destilleri har sin målande historia som ger en förklaring till deras whiskys karaktärsdrag. Följ med oss och provsmaka och upplev samtidigt whiskyns väg från råvara till gyllene dryck.

I år besöker vi följande destillerier: Ardbeg, Laphroaig, Lagavulin, Bowmore, Jura och Bruichladdich. Besöken varieras mellan de olika destillerierna. På något går ni en guidad tur för att följa hela produktionsprocessen och på andra endast tittar vi på det som är unikt för just dessa destillerierna. Någon form av provning ingår på samtliga.I resan ingår:

  • Svensktalande guide/reseledare under hela resan
  • Samtliga transporter i Skottland
  • Logi 3 nätter på Islay
  • Logi 1 natt på fastlandet
  • Skotsk frukost
  • Besök på 6 st destillerier inkl. provning
 
Observera att det kan förekomma problem med färjetrafiken under resan. Ett tips är därför att köpa en ombokningsbar flygbiljett för hemresan.

 

Vi har just nu inga bestämda resedatum för denna resa. Om du är intresserad av att åka så kontakta gärna oss på Skottlandsresor med önskemål på datum.