Whisky och vyer på Skottlands västkust

Denna whiskytur tar oss till Skottlands västkust. Vi njuter av salta vindar, ett underbart landskap samt många historiska inslag.

Vi provar både rökig och orökig whisky, men framför allt får vi en smakresa genom följande destillerier: Oban, Springbank, Glen Scotia och Arran.

På vår väg tvärs över centrala highlands bjuds vi på obeskrivlig grönska och historiska platser där tiden stått still. Vi tillbringar första natten i den underbara hamnstaden Oban. Därefter tar en krokig väg oss söderut till staden Campbeltown, som än i dag ses som en egen whiskyregion. Vårt sista destilleribesök sker på ön Arran. Här finns Arran Destilleri, som öppnade sina portar 1995.

På vår resa tillbaka till Edinburgh tillbringar vi sista natten i närheten av huvudstadens flygplats.

Med på resan finns hela tiden en svensk reseledare/guide som beskriver området, sevärdheter och samtidigt ser till att ni kan luta er tillbaka och bara njuta av upplevelsen.

Svensktalande guide/reseledare under hela resan

  • Samtliga transporter i Skottland (minibuss och färjor)
  • Logi 4 nätter på hotell eller likvärdligt boende
  • Frukost
  • Besök på minst 4 st destillerier inkl. provsmakning på samtliga
  • Guidad rundtur på ett av destillerierna
  • Historiska sevärdheter
  • Arran Ales

Vi erbjuder endast 8 platser på denna resa.

Priserna avser del i dubbel- alt twinrum. Om du reser ensam tillkommer ett enkelrumstillägg på 2500 kr för tredagarsresor och 3500 kr för fyradagarsresor.
Datum Resekod Pris per person Status  
2024-08-27 tom 2024-08-31 WR4V-240827 13800 kr Platser kvar Boka här

Vi hämtar upp samtliga passagerare där de befinner sig i området kring Edinburgh på resans första dag (för mer information läs våra frågor & svar).

Observera att transport till Skottland ej ingår i priset. På vår sida för flyg till Edinburgh har vi lagt in länkar till webbplatser där du kan boka flyg.

Varför inte addera några dagar i Edinburgh på egen hand?

Nästan alla våra resor startar och slutar i den vackra staden Edinburgh och vi rekommenderar varmt att du bokar minst en extra natt för att kunna uppleva staden. Vi hjälper gärna till med bokning av hotell och aktiviteter. I Edinburgh finns det många bra hotell men på vår sida för hotell i Edinburgh ser du de som vi brukar rekommendera för våra resenärer.

Se våra tips på hotell i Edinburgh