Whisky och vyer på Skottlands västkust

Denna whiskytur tar oss till Skottlands västkust. Vi njuter av salta vindar, ett underbart landskap samt många historiska inslag.

Vi provar både rökig och orökig whisky, men framför allt får vi en smakresa genom följande destillerier: Oban, Ardbeg, Laphroaig, Lagavulin och Bruichladdich. Vi provar alltså både whisky från fastlandet och från ön Islay.

På vår väg tvärs över centrala highlands bjuds vi på obeskrivlig grönska och historiska platser där tiden stått still. Vi tillbringar första natten i den underbara hamnstaden Oban. Därefter tar vi en färja till whiskyälskares paradis Islay. Här stannar vi 2 nätter och utforskar ölivet och allt det har att erbjuda i form av vyer, historia, whisky och Ale.

På vår resa tillbaka till Edinburgh tillbringar vi sista natten i närheten av huvudstadens flygplats.

Med på resan finns hela tiden en svensk reseledare/guide som beskriver området, sevärdheter och samtidigt ser till att ni kan luta er tillbaka och bara njuta av stunden.

Svensktalande guide/reseledare under hela resan

  • Samtliga transporter i Skottland (minibuss och färjor)
  • Logi 4 nätter på hotell eller likvärdligt boende
  • Frukost
  • Besök på minst 5 st destillerier inkl. provsmakning på samtliga
  • Historiska sevärdheter
  • Islay Ales

Vi erbjuder endast 8 platser på denna resa så skynda att boka.

Vi har just nu inga bestämda resedatum för denna resa. Om du är intresserad av att åka så kontakta gärna oss på Skottlandsresor med önskemål på datum.