Vanliga frågor

Här har vi samlat svar på frågor samt lite tips inför resan.

1. Vilken tid startar resan på avresedagen och när kan man flyga hem?

Svar: Vi samlar ihop gruppen tidigt på morgonen på avresedagen, vilket innebär att det oftast är smart att resa över dagen före. Vi hjälper gärna till att boka extranätter. Resans sista natt sover vi alltid max en timme från de olika flygplatserna så att alla ska hinna med sina flyg hem oavsett flygtider. Det enda undantaget är hemresa (flyg hem) efter "Whiskyresa till Orkney - Vikingarnas ö" som inte kan ske före kl 15:00 på resans sista dag.

2. Kan man få hjälp med bokning av hotellnätter om man vill stanna i Skottland några dagar extra före efter gruppresan?

Svar: Absolut! Vi hjälper dessutom gärna till med tips på vad ni kan se och uppleva under dessa dagar.

3. Hur mycket skotsk valuta ska man ta med sig på resan?

Svar: I Skottland kan man använda både engelska och skotska pund. Det är samma valuta, men de ser lite olika ut. I Skottland är man långt före oss när det gäller korthantering, vilket innebär att man inte behöver en massa kontanter. Man kan dessutom gratis ta ut kontanter vid behov. Observera bara att man MÅSTE ha med sin PIN-kod för att kunna handla med kort i Skottland.

4. Hur är vädret i Skottland? Måste man packa med regnkläder?

Svar: Vädret i Skottland är mycket växlande. Det kommer skurar, men de varar korta stunder. Därför kan man lämna regnstället hemma. Packa i stället med en vindjacka och en varm tröja.

5. Erbjuder ni avbeställningsskydd?

Svar: Om resan betalas med ett VISA- eller MASTERCARD eller via ett konto på din internetbank som är kopplat till ett av dessa kort, erhåller man per automatik ett avbeställningsskydd. För att läsa mer om detta, besök respektive korts hemsida.

6. Vad finns det för rumstyper?

Svar: Alla priser på hemsidan avser per person i delat rum. Om man vill bo i ett enkelrum, tillkommer en kostnad av 1 500 kr per person (gäller tredagarsresor) alt. 1 800 kr (gäller fyradagarsresor) för hela resan. Dubbelrum innebär en dubbelsäng med delat täcke. Twinrum innebär rum med två enkelsängar.

 7. Vad händer med resorna under Coronatider?

Svar: vi bevakar de nyheter och den information som finns att tillgå löpande. För de som bokat en resa och har frågor, går det bra att ringa 021-4440082 eller maila till info@skottlandsresor.se. Vi kontaktar samtliga resenärer i samband med att slutbetalningen, för stämma av aktuellt läge. Om man bokat en resa i höst och vill boka om resan till 2021, går det naturligtvis bra.