Böcker om whisky och Skottland

Våra förslag på böcker där du kan fördjupa dina kunskaper om whisky och Skottland.

Whiskyböcker

Skotsk single malt whisky : en reseguide till 100 destillerier

Skotsk single malt whisky En reseguide till 100 destillerier är en praktisk bok i fickformat för dig som planerar att besöka destillerierna, eller bara vill resa från fåtöljen. Boken inleds med en kortfattad beskrivning av tillverkningsprocessen, men tyngdpunkten är presentationen av de omkring 100 destillerier som producerar single malt whisky i Skottland i dag.
Läs mer om reseguided till 100 destillerier på adlibris.se

Whisky : Från Lagavulin till Highland Park. Resor bland Skottlands bästa destillerier

Michael Jackson, välkänd whiskyentusiast och kunnig ölskribent, tar oss med på en resa genom Skottland där whiskyn står i centrum. En resa bland de människor och den natur och kultur som genomsyrar och skapar drycken som skottarna kallar för "livets vatten". Resan tar sin början i de södra delarna av Skottland med en middagsbjudning bestående av haggis och poesiuppläsning av den lokale tvättmaskinsreparatören för att hylla nationalpoeten Robert Burns.
Läs mer om från Lagavulin till Highland Park på adlibris.se

Reseböcker

Skottland: bästa rundturerna

Under 30 år har Bosse rest runt över Skottland och samlat inte bara upplevelser, utan också en mängd underbara bilder som nu får illustrera ännu en fantastisk guidebok. Här kan du välja rutt beroende på vad du vill uppleva och hur mycket tid du har på dig. Här finns ett vackert jordbrukslandskap, flugfiske och charmiga byar, men också dramatiska berg, ensliga vägar och den mörka Loch Ness.
Läs mer om bästa rundturerna på adlibris.se